Groene boter

250 gr (pakje) roomboter; handje peterselie; handje (Chinese) bieslook; minstens twee fikse handen vol zuring;

Dit is genoeg voor pakweg 16 plakjes. Enkele uren van tevoren maken. Dit werkt alleen met een keukenmachine of een staafmixer in een ruime kom.

Groene boter 2.jpgLaat de boter zacht worden – niet smelten. Schoon de kruiden op; van de zuring de dikke stelen wegnemen, dat kan taai zijn in de boter.

Doe boter en kruiden in de keukenmachien en maal. Eventueel tussendoor even losmaken van de wand van de kom.

Neem een stuk folie en vorm een worst. Leg die in de koelkast.

11 juli 2013
Elf mensen te eten; verantwoorden zalm en daarop een plakje van deze groene boter laten smelten. (Daarnaast aten we patate al forno, een tuinbonensalade en een koolrabisalade. Vooraf een snijbietsoepje.)

OPMERKINGEN
Wij hebben Chinese, ook wel knoflookbieslook gebruikt.

Plaats een reactie