MergenMetz

  • Home
  • Actueel
    • Nieuws & ouds
      • (Streek-)producten
      • Culinaire geschiedenis
      • Dieren
      • Ecologie & milieu
      • Energie
      • Gentech
      • Groente & fruit
      • Kunst, cultuur & recreatie
      • Mens en gezondheid
      • Natuur
      • Recht en onrecht
      • Restaurants, eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Vis
      • Vlees
      • Wetenschap & techniek
    • Agenda
  • Recepten
    • Chocolade
    • Deegwaren
    • Desserts
      • Cake
      • Crumbles, coblers e.d.
      • Fruit
      • IJs
      • Mousse
      • Pudding & vla
      • Taart en gebak
    • Dranken
    • Groente
      • Aardappel
      • Aardbei
      • Aardpeer
      • Andijvie
      • Aroniabes
      • Artisjok
      • Asperge
      • Aubergine
      • Augurk
      • Avocado
      • Biet
      • Blaassilene
      • Bleekselderij
      • Bloemkool
      • Boerenkool
      • Bonen
      • Brandnetel
      • Brave Hendrik
      • Broccoli
      • Cavolo nero
      • Cichorei
      • Cime di rapa
      • Courgette
      • Daslook
      • Erwten
      • Frambozen
      • Groenlof
      • Haverwortel
      • Hertshoornweegbree
      • Hop
      • IJskruid
      • Japanse duizendknoop
      • Kapucijners
      • Kikkererwten
      • Knoflook
      • Knolcapucien of mashua
      • Knolraap
      • Knolselderij
      • Knopkruid
      • Komkommer
      • Koolraap
      • Koolrabi
      • Kornoelje
      • Lamsoor
      • Landwier – Monniksbaard
      • Linzen
      • Look-zonder-look
      • Maïs
      • Melde
      • Mierikswortel
      • Noten
      • Olijfkomkommer
      • Paardenbloem
      • Paddestoelen
      • Paprika
      • Pastinaak
      • Peterselie
      • Peultjes
      • Pompoen
      • Prei
      • Raapstelen
      • Rabarber
      • Radicchio
      • Radijs
      • Rode kool
      • Rucola
      • Schorseneren
      • Sla
      • Slangkalebas
      • Snijbiet
      • Snijbonen
      • Sperziebonen
      • Spinazie
      • Spitskool
      • Spruitjes
      • Stengelsla
      • Teunisbloem
      • Tomaten
      • Tuinbonen
      • Ui
      • Veldsla
      • Venkel
      • Witlof
      • Witte kool
      • Wortel
      • Yacon
      • Zevenblad
      • Zoete aardappel
      • Zuring
      • Zuurkool
    • Opgepot
    • Sauzen & dressings
    • Soep
    • Tips
    • Vis
      • Forel
      • Garnalen
      • Harder
      • Haring
      • Inktvis
      • Kabeljauw/koolvis
      • Koningsvis
      • Makreel
      • Meerval
      • Mojama
      • Paling
      • Poon
      • Sardine
      • Schaal- en Schelpdieren
      • Snoekbaars
      • Tong
      • Tonijn
      • Witvis
      • Zalm
      • Zeeduivel
      • Zwaardvis
    • Vlees
      • Gevogelte
      • Orgaanvlees
      • Rund
      • Schaap
      • Varken
      • Wild
  • Tuin
    • De basis
      • Bewaren in de grond
      • Compost en mest
        • As als meststof
        • Bemestingsplan
        • Bladaarde
        • Composteren
        • Kalk
        • Koffieprut
        • Smeerwortel Bocking 14
        • Urine
      • Goede tuinboeken
      • Paden
        • Houtsnipperpaden
      • Plan
        • Indeling moestuin
        • Zaaiplan
      • Vergeten Groenten
      • Zaaien, verspenen, uitplanten en stekken
        • Groenterassen en leveranciers
        • Koolkraag
        • Potjes uit krantenpapier
        • Stekken
        • Vijg stekken
        • Zaadhuizen
        • Zaaien
      • Zelf zaad winnen
        • Komkommer
        • Schorseneer
        • Sla
        • Spinazie
        • Tomaat
        • Tuinbonen
        • Veldsla
    • Eetbare Siertuin
      • Bronnen
      • Demonstratietuin
      • Het Ontwerp
      • Project in uitvoering
        • Deel 1 – Met alle zintuigen
        • Deel 2 – Formeel en informeel
        • Deel 3 – Geen kleefkruidkwekerij
        • Deel 4 – Beiroet na de oorlog
        • Deel 5 – De laatste zoodjes
        • Deel 6 – De laatste plaggen
    • Fruit
      • Aardbei
      • Frambozen
    • Groentensoorten
      • Aardappel
      • Aardpeer
      • Artisjok
      • Asperge
      • Aubergine
      • Augurk
      • Biet
      • Blaassilene
      • Bloemkool
      • Boerenkool
      • Bonen
      • Brave Hendrik
      • Cavolo nero
      • Courgette
      • Eeuwig moes
      • Groenlof of suikerij
      • Grondkers (groundcherry)
      • Haverwortel
      • Hertshoornweegbree
      • Knoflook
      • Knolraap
      • Knolselderij
      • Knopkruid
      • Komkommer
      • Koolraap
      • Koolrabi
      • Krulmalva – Malva crispa
      • Lablab
      • Lathyrus-erwt
      • Look-zonder-look
      • Malabar spinazie
      • Mashua (knolcapucien)
      • Melde
      • Mierikswortel
      • Nieuw-Zeelandse Spinazie
      • Olijfkomkommer
      • Paardenbloem
      • Pastinaak
      • Peterselie
      • Peultjes
      • Pompoen
      • Postelein (zomerpostelein)
      • Prei
      • Rabarber
      • Radicchio
      • Radijs
      • Rode of Spaanse peper
      • Rucola of Raket
      • Schorseneren
      • Sjalot
      • Sla
      • Snijbiet
      • Sperziebonen
      • Spinazie
      • Spitskool
      • Spruitkool
      • Stengelsla
      • Suikermaïs
      • Teunisbloem
      • Tomaat
      • Tomatillo
      • Tuinbonen
      • Ui
      • Veldsla
      • Venkel
      • Witlof
      • Wortel
      • Yacon
      • Zeekool
      • Zuring
      • Zuurkool
  • Dieren
    • Bijen
    • Bonte bentheimers
    • Kippen
  • Winkel
    • Activiteiten / Workshops
    • Lekker spul
      • Dominio Vale do Mondego
      • ’t Gelders Eiland
      • Schapenvlees
      • Bonte Bentheimer Vlees
    • Tuin
      • Meststoffen
      • Zaden
    • Unieke boeken
  • Wonen
    • Elektriciteit
    • Regenwater
    • Verwarming
    • Water hergebruik
  • Recensies
Je bent hier: Home / Evenementen / Amsterdam Symposium on the History of Food

Amsterdam Symposium on the History of Food

17 november 2017

vrijdag 17 november - zaterdag 18 november Hele dag

amsterdam-symposium-of-food-2017Onderwerp van het symposium in 2017 is ‘Making Sense of Taste’ – vrij vertaald als ‘Betekenis geven aan smaak’, of het gewoon ‘Over smaak valt niet te twisten’?

Hoe benadert de onderzoeker het fenomeen smaak? Is het iets objectiefs? Een chemische kwaliteit? Of is smaak een kwestie van cultuur?
Smaak houdt diverse mensen bezig: moleculair biologen, de food designers in de voedselindustrie, gastronomische deskundigen en de levensgenieters. En natuurlijk: hoe evolueert smaak zich in de loop van de tijd.

Voor het hele programma, inschrijven en meer: dit is de website.

 

Meer info

Universiteit van Amsterdam Bijzondere Collecties

Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja

Waar

Aula van de Universiteit van Amsterdam

Kaart wordt geladen...
Aula van de Universiteit van Amsterdam
Singel 411 - Amsterdam
52.36836719999999 4.889396799999986
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Reageer

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Openingstijden tuin & Plantverkoop

Open dagen, workshops, rondleidingen en evenementen staan aangekondigd in de agenda.
Groepen zijn van harte welkom, na afspraak. Kijk bij contact.

Binnenkort

  • Tuindagen van Beervelde Tuindagen van Beervelde
    vrijdag 11 mei - zondag 13 mei
    Lochristie
  • IJsheiligen en Plantjesdag IJsheiligen en Plantjesdag
    zaterdag 12 mei
    Doorwerth
  • Tuin- en plantendagen Kasteel Hex Tuin- en plantendagen Kasteel Hex
    vrijdag 08 juni - zondag 10 juni
    Heers
  • Volledige agenda >>

Warm aanbevolen

Kwekerij De Hessenhof
Smaakvrienden

Contact

Route en openingstijden

MergenMetz B.V.
Utrechtseweg 433
6865 CL Doorwerth

KvK 09142291
BTW# 8132.35.789.B.01

Heeft u vragen, opmerkingen, recepten of verhalen? Vul ons contactformulier in.

Links

Wij zijn o.a. lid/donateur van
  • szh
  • velt
  • rhs
  • bb
  • knnv
  • go
  • sovon
  • Contact
  • Over ons
  • Hoezo terug naar de wortels?
  • Mijn account
  • Winkelwagen
  • Algemene Voorwaarden

Gratis nieuwsbrief

Verschijnt een à twee keer per maand.

Kijk in 'spam' of 'reclame' wanneer u niet binnen een paar minuten onze e-mail ter bevestiging ontvangt.

Copyright © 2018 · MergenMetz

Gratis nieuwsbrief

Verschijnt een à twee keer per maand.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten onze e-mail ter bevestiging ontvangt.

×
MergenMetz
  • Home
  • Actueel
    • Nieuws & ouds
      • (Streek-)producten
      • Culinaire geschiedenis
      • Dieren
      • Ecologie & milieu
      • Energie
      • Gentech
      • Groente & fruit
      • Kunst, cultuur & recreatie
      • Mens en gezondheid
      • Natuur
      • Recht en onrecht
      • Restaurants, eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Vis
      • Vlees
      • Wetenschap & techniek
    • Agenda
  • Recepten
    • Chocolade
    • Deegwaren
    • Desserts
      • Cake
      • Crumbles, coblers e.d.
      • Fruit
      • IJs
      • Mousse
      • Pudding & vla
      • Taart en gebak
    • Dranken
    • Groente
      • Aardappel
      • Aardbei
      • Aardpeer
      • Andijvie
      • Aroniabes
      • Artisjok
      • Asperge
      • Aubergine
      • Augurk
      • Avocado
      • Biet
      • Blaassilene
      • Bleekselderij
      • Bloemkool
      • Boerenkool
      • Bonen
      • Brandnetel
      • Brave Hendrik
      • Broccoli
      • Cavolo nero
      • Cichorei
      • Cime di rapa
      • Courgette
      • Daslook
      • Erwten
      • Frambozen
      • Groenlof
      • Haverwortel
      • Hertshoornweegbree
      • Hop
      • IJskruid
      • Japanse duizendknoop
      • Kapucijners
      • Kikkererwten
      • Knoflook
      • Knolcapucien of mashua
      • Knolraap
      • Knolselderij
      • Knopkruid
      • Komkommer
      • Koolraap
      • Koolrabi
      • Kornoelje
      • Lamsoor
      • Landwier – Monniksbaard
      • Linzen
      • Look-zonder-look
      • Maïs
      • Melde
      • Mierikswortel
      • Noten
      • Olijfkomkommer
      • Paardenbloem
      • Paddestoelen
      • Paprika
      • Pastinaak
      • Peterselie
      • Peultjes
      • Pompoen
      • Prei
      • Raapstelen
      • Rabarber
      • Radicchio
      • Radijs
      • Rode kool
      • Rucola
      • Schorseneren
      • Sla
      • Slangkalebas
      • Snijbiet
      • Snijbonen
      • Sperziebonen
      • Spinazie
      • Spitskool
      • Spruitjes
      • Stengelsla
      • Teunisbloem
      • Tomaten
      • Tuinbonen
      • Ui
      • Veldsla
      • Venkel
      • Witlof
      • Witte kool
      • Wortel
      • Yacon
      • Zevenblad
      • Zoete aardappel
      • Zuring
      • Zuurkool
    • Opgepot
    • Sauzen & dressings
    • Soep
    • Tips
    • Vis
      • Forel
      • Garnalen
      • Harder
      • Haring
      • Inktvis
      • Kabeljauw/koolvis
      • Koningsvis
      • Makreel
      • Meerval
      • Mojama
      • Paling
      • Poon
      • Sardine
      • Schaal- en Schelpdieren
      • Snoekbaars
      • Tong
      • Tonijn
      • Witvis
      • Zalm
      • Zeeduivel
      • Zwaardvis
    • Vlees
      • Gevogelte
      • Orgaanvlees
      • Rund
      • Schaap
      • Varken
      • Wild
  • Tuin
    • De basis
      • Bewaren in de grond
      • Compost en mest
        • As als meststof
        • Bemestingsplan
        • Bladaarde
        • Composteren
        • Kalk
        • Koffieprut
        • Smeerwortel Bocking 14
        • Urine
      • Goede tuinboeken
      • Paden
        • Houtsnipperpaden
      • Plan
        • Indeling moestuin
        • Zaaiplan
      • Vergeten Groenten
      • Zaaien, verspenen, uitplanten en stekken
        • Groenterassen en leveranciers
        • Koolkraag
        • Potjes uit krantenpapier
        • Stekken
        • Vijg stekken
        • Zaadhuizen
        • Zaaien
      • Zelf zaad winnen
        • Komkommer
        • Schorseneer
        • Sla
        • Spinazie
        • Tomaat
        • Tuinbonen
        • Veldsla
    • Eetbare Siertuin
      • Bronnen
      • Demonstratietuin
      • Het Ontwerp
      • Project in uitvoering
        • Deel 1 – Met alle zintuigen
        • Deel 2 – Formeel en informeel
        • Deel 3 – Geen kleefkruidkwekerij
        • Deel 4 – Beiroet na de oorlog
        • Deel 5 – De laatste zoodjes
        • Deel 6 – De laatste plaggen
    • Fruit
      • Aardbei
      • Frambozen
    • Groentensoorten
      • Aardappel
      • Aardpeer
      • Artisjok
      • Asperge
      • Aubergine
      • Augurk
      • Biet
      • Blaassilene
      • Bloemkool
      • Boerenkool
      • Bonen
      • Brave Hendrik
      • Cavolo nero
      • Courgette
      • Eeuwig moes
      • Groenlof of suikerij
      • Grondkers (groundcherry)
      • Haverwortel
      • Hertshoornweegbree
      • Knoflook
      • Knolraap
      • Knolselderij
      • Knopkruid
      • Komkommer
      • Koolraap
      • Koolrabi
      • Krulmalva – Malva crispa
      • Lablab
      • Lathyrus-erwt
      • Look-zonder-look
      • Malabar spinazie
      • Mashua (knolcapucien)
      • Melde
      • Mierikswortel
      • Nieuw-Zeelandse Spinazie
      • Olijfkomkommer
      • Paardenbloem
      • Pastinaak
      • Peterselie
      • Peultjes
      • Pompoen
      • Postelein (zomerpostelein)
      • Prei
      • Rabarber
      • Radicchio
      • Radijs
      • Rode of Spaanse peper
      • Rucola of Raket
      • Schorseneren
      • Sjalot
      • Sla
      • Snijbiet
      • Sperziebonen
      • Spinazie
      • Spitskool
      • Spruitkool
      • Stengelsla
      • Suikermaïs
      • Teunisbloem
      • Tomaat
      • Tomatillo
      • Tuinbonen
      • Ui
      • Veldsla
      • Venkel
      • Witlof
      • Wortel
      • Yacon
      • Zeekool
      • Zuring
      • Zuurkool
  • Dieren
    • Bijen
    • Bonte bentheimers
    • Kippen
  • Winkel
    • Activiteiten / Workshops
    • Lekker spul
      • Dominio Vale do Mondego
      • ’t Gelders Eiland
      • Schapenvlees
      • Bonte Bentheimer Vlees
    • Tuin
      • Meststoffen
      • Zaden
    • Unieke boeken
  • Wonen
    • Elektriciteit
    • Regenwater
    • Verwarming
    • Water hergebruik
  • Recensies