Pijnboompitten-rucola-pesto

uit: de keuken van Mergen-Metz
200 gr rucola; 100 gr pijnboompitten; 40 gr geitenkaas in brokken; 20 gr Parmezaanse kaas, in brokken; 2 tenen knoflook, gepeld; 15 cl extra vierge olijfolie, evt. nog wat walnootolie; peper & zout

Doe alles in de keukenmachine en mix het fijn. (Soms is het handig grove zaken als kaas op het mes te laten vallen.) Op smaak brengen met walnootolie, peper en zout.

10 mei 2007
Erg veel rucola. Eigenlijk is ze al te groot. Het blad en de stengels smaken een beetje bitter. Maar dit is heerlijke pesto.

OPMERKINGEN
–          Pecorino als kaas kan ook volgens mij. De walnootolie maakt het zachter.
–          Ik heb het in potjes gedaan (twee kleine jampotjes) met een filmpje olie erover en in de koelkast gezet. Ik ben benieuwd hoelang het goed blijft.
2 december 2007: Ja, ik ben ook benieuwd. Het is namelijk allang op. Lang genoeg, dus.

Plaats een reactie