Risotto met vis, zeewier en prei
Een smakelijke zeerisotto met een stuk stevige witte vis, wat prei en zeewier wakamé. Een mooie primo (als u de Italiaanse volgorde aanhoudt).
Een smakelijke zeerisotto met een stuk stevige witte vis, wat prei en zeewier wakamé. Een mooie primo (als u de Italiaanse volgorde aanhoudt).
Simpel en verrukkelijk: bij coquilles komt het erop neer dat ze niet te gaar mogen zijn. De kern moet net nog iets glazigs hebben.
Licht pittige curry, rijk aan groenten (pompoen, wortel, snijbiet, ui) en vis, wat wil een mens nog meer? Zou het Thais zijn?
Een visgerecht? Of groentengerecht met een sardien? In elk geval een bijzonder smakelijke salade met courgette, tomaat, sla, sperziebonen. En sardien. (Of niet, voor de vegetariërs.)
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.
Blokjes verse tonijn gestoofd in ui en paprika. En wat kappertjes. En wat tomaat. Heel erg lekker, met grof brood.
Makreel uit de oven, gevuld met een mengsel van ei, kaas, citroen, mosterd en peterselie. Verrassend!
Snel recept met borlottibonen (kievitsbonen) en grote garnalen. Heerlijk. Als bijgerecht maar, waarom niet als hoofdgerecht?
D titel zegt het al: spitskool met venkelzaad en gamba's. En nog wat ui en misschien wat witvis. Snel en bijzonder smakelijk.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Bijzonder maal van gegrilde harder met asperges en een sausje met balsamico-azijn. Voor herhaling vatbaar en dat hebben we drie dagen later dan ook gedaan.