Gestoomde Coquilles met gember en lente-ui

bron: De Smaak van de Zee
16 coquilles (sint-jakobsschelpen) in de schelp; 1 theel. verse gember, fijngehakt; 120 ml sesamolie; 2 eetl. sojasaus; 1 eetl verse korianderblaadjes, grof gehakt; 3 lente-uien (bos-uien), in kleine ringen

Neem eens stoompan. (Dat kan ook door een treeftje, netje, zeef boven het water in een grote pan te hangen.)
Maak de coquilles schoon, d.w.z. voorzichtig openen met een oestermes, met een lang, dun, (fileer-)mes de spier van de platte schelpschaal lossnijden. Alles kan weg, behalve de mooie witte sluitspier.
Bestrooi ze met gember. Leg ze in de stoompan en laat ze ongeveer vier minuten stomen, tot ze net stevig zijn. Terwijl ze garen doet u de sesamolie met de sojasaus in een steelpan en verwarmt dit. Roeren. Leg de coquilles op de vier borden en schenk de saus eroverheen. Bestrooi het geheel met de ringetjes lente-ui (bos-ui).

Simpel en verrukkelijk

OPMERKINGEN
Bij coquilles komt het erop neer dat ze niet te gaar mogen zijn. De kern moet net nog iets glazigs hebben.

Plaats een reactie