Gegrilleerde poon met tijm

bron: Internet (tijd voor vis)
4 schoongemaakte rode ponen; 1 theel. sinaasappelsap; 2 teentjes knoflook, geperst; 1 theel. gedroogde tijm; 1 theel. zout; arachideolie

Dit kan in de elektrische oven. Verwarm de bovengrill voor op de hoogste stand.
Spoel de vissen onder de koude kraan schoon en dep ze droog.
Maak van de ingrediënten een papje en wrijf de vissen ermee in.
Leg de vissen op een geoliede bakplaat of rooster (met plaat eronder) niet te dicht onder de grill en, afhankelijk van de grootte van de vissen, grill ze een minuut of acht.

3 april 2008
Ze lagen nog in de vriezer. Neef Bart woont in de kop van Noord-Holland en neemt, als hij en Nicolien bij ons langskomen, geen bloemen mee, maar vis van de visafslag Den Oever. Vis van De Goede Vissers. Maar wat doe je met hele ponen? Fileren? Of heel verwerken? Zelfs Rick Stein heeft het in zijn De Smaak van de Zee (BZZTôH, 1996, niet meer leverbaar) alleen maar over poonfilets.

OPMERKINGEN

1)    Het dilemma van dit gerecht is dat de ingrediënten op de buitenzijde komen. Als u geen veleter bent, is het waarschijnlijk het  beste de vis in te smeren en enige uren in de koelkast te laten marineren/trekken. Anders blijft er weinig smaak over. (Hoewel poon zo nog steeds super is!)
2)    Gegeten met knolselderijpuree met olijven. Heerlijk!

Plaats een reactie