Zuurkoolsoep

Uit de køken van MergenMetz
2 ui, gesnipperd; 100 gr spekblokjes/reepjes, uitgebakken (vet weg doen); 500 gr zuurkool; 25 gr boter; 1½ l groentebouillon; wat crème fraîche; 2 dl droge witte wijn; 2 theel gemalen komijn; 1 theel gemalen koriander

Smelt de boter in de soeppan en smoor de ui glazig. Doe de zuurkool erbij en de kruiden en even "roerbakken". Voeg de bouillon en de wijn toe en laat het geheel een minuut of tien koken. (U mag de spekblokjes er ook al bij doen.)
Afmaken met wat crème fraîche.

Zuurkoolsoep met 3 schijven worst.jpg13 januari 2010
Het was onze laatste zuurkool. Van filderkraut.
De beste zuurkool die we ooit hadden gemaakt.
Op.
Op 13 januari 2010.
Deze soep in een klein kopje opgediend als voorafje of amuse of ergens daartussenin. Maar in elk geval wel met een plakje rookworst van wildzwijn er bovenop gedrapeerd.
(De foto toont een andere, vergelijkbare servering van de soep.)

OPMERKINGEN
Naar believen en toepassing kunt u de soep dunner maken. Want een pond zuurkool maakt een stevige en ook wat zure soep.

Plaats een reactie