Kip in witte wijn
Bijzonder lekker. Heeft wel wat langer dan een uur in de oven gestaan, maar dat hindert niet.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Bijzonder lekker. Heeft wel wat langer dan een uur in de oven gestaan, maar dat hindert niet.
Als u niet gek op lever bent, maar het moet nu eenmaal bereid worden, dan is dit een goed en smakelijk recept.
Simpel en verrukkelijk: bij coquilles komt het erop neer dat ze niet te gaar mogen zijn. De kern moet net nog iets glazigs hebben.
Uitzonderlijk smakelijk gerecht van kalfsschenkels, gestoofd in wijn, rum met vanille, rozijnen. En vooral: met mooie chocolade.Verrassend en niet eens heel moeilijk te maken.
Héééél apart, zo mag je het wel noemen. Een zoete soep van mungbonen. Heel erg Chinees en, eens u de smaak heeft geaccepteerd, best lekker. Als dessert.
Mayonaise – met of van? – pure chocolade. Gaat uitstekend bij zachte witte vis of vleesgerechten.
Een dressing met pure chocolade over geroosterde pompoen, koolraap, pastinaak, knolselderij, wortel. En dat met wat mozzarella en rucola…. Wow!
Iets aparts: Mexicaanse, dikke chocoladedrank, op basis van maïsmeel. Stevig en lekker na een fikse schaatstocht of wandeling door hagel, sneeuw en ijzel.
Zeer smakelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken cake of taart met dadels en een vleug nootmuskaat.
Een kunstwerkje, deze tarte tatin met rechtop gezette stukjes prei. Een slecht recept van ELLE Eten (plagiaat?) en een goed Frans recept. Maar, dan heeft u ook een mooi en lekker eindresultaat.
Vaak vlees eten is om meer redenen niet goed. Maar àls, dan… bijvoorbeeld deze ribkarbonades van Bonte Bentheimers. Gegaard met appel en in witte wijn. Puik!
Verrukkelijke, niet machtige en betrekkelijk eenvoudig te maken taart van tamme kastanjes. Met een bolletje mango-ijs is het helemaal niet te versmaden.