Tuinbonen met spek

Fèves au Lard

bron: onbekend
2 kilo tuinbonen; 100 gr. gerookt borstspek; 20 gr. boter; 1 takje bonekruid; 4 eetl. slagroom; 2 eidooiers; ½ citroen; 1 takje peterselie; zout, peper

Dop de tuinbonen en haal de harde schillen weg. Snij het spek in brunoise. Doe deze in een pan en bedek ze met koud water. Breng dit langzaam aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken, zet dan het vuur laag en laat nog 6 minuten stoven. Giet dan het spek af. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de spekjes. Doe daarna de tuinbonen, het bonekruid, de spekjes en wat zout in een pan. Geef er dan water bij, zodat de bonen onder staan. Doe het deksel op de pan breng het aan de kook op hoog vuur en zet dan het vuur klein. Laat het 35 minuten zachtjes stoven. Doe de slagroom in een kom, voeg er de eidooiers bij en wat peper en klop het goed los met de garde. Haal de bonen van het vuur, voeg de liaison erbij en roer het erdoor. Was en hak de peterselie. Doe de bonen op een voorverwarmde serveerschaal en strooi er peterselie over. Serveer meteen.

Nog niet gemaakt

Plaats een reactie