Pastasalade campagnoli

van internet (diverse ‘eigenaren’ dus het moet goed zijn)
100 gr droge fusilli; 400 gr sperziebonen; 4 romatomaten of 3 stakeless; 12 zwarte olijven zonder pit; 2 eetl kappertjes; 2 lente-/bosuitjes; 200 gr mozzarella; 2 eetl gehakte basilicum. Voor de dressing: 6 eetl extra vierge olijfolie; 1 eetl balsamicoazijn; 1 eetl citroensap; zout en versgemalen peper

Pastasalade campagnoli - breedKook de pasta beetgaar, giet af en laat afkoelen.
Maak de sperziebonen schoon, breek ze in stukken van ca. 5 cm, kook ze plm. 10 minuten, afgieten en af laten koelen.
Ontvel de tomaten (zie hier hoe dat moet) en snijd ze in partjes of blokjes. Halveer de olijven. Snijd de uitjes in ringetjes en snijd de mozzarella in blokjes (echte mozerella is zacht, dus dat ‘blokje’ is betrekkelijk).
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep alle groenten, kappertjes en mozzarella door de pasta.
Voeg de dressing toe en schep deze door de salade. Bestrooi met basilicum.

2 oktober 2006

24 juli 2014
Pastasalade campagnoli 4Tussen 2006 en nu vaker gemaakt. Misschien een maal per zomer. Dit keer hadden we negen gasten en het was bloedje warm. De eerste  sperziebonen konden worden geplukt, dus niets stond deze salade in de weg. We hebben dit keer speltpasta gebruikt – volgens de verpakking heus helemaal spelt


 

OPMERKINGEN
1.    Dit gerecht is “opgerekt” naar groente eten i.p.v. pasta. Oorspronkelijk stond er meer fussili en veel minder sperziebonen. En ik heb iets meer tomaat gebruikt.
2.    “Echt lekker,” zegt Marijke. En dan is het goed. Basilicum was ik vergeten.

Plaats een reactie