Tropische snijbiet

bron: Odin receptenboek

Tropische snijbiet - breed

ca. 400 gr zilvervliesrijst; fikse bos snijbiet, blad van de stengels gestript en gewassen; 1 blok tempeh, in reepjes gesneden; arachideolie om te bakken; 2 ui, gesnipperd; 2 teen knoflook, tevoren al geperst; 4 of misschien meer eetl pindakaas; 4 dl (blikje) kokosmelk; evt sambal naar soort en smaak

Kook de rijst naar de aanwijzingen op het pak (meestal iets van 40 minuten). En onderwijl doet u de rest.

Een blok tempeh in reepjes snijden is horizontaal doormidden en dan de twee plakken in de lengte doormidden. Vervolgens reepjes van ½ tot 1 cm breed snijden.
Neem (naast de pan rijst die inmiddels op het vuur staat)  twee stevige pannen c.q. een pan en een wok.

Tropische snijbiet 3In de ene een stevige scheut olie doen en op betrekkelijk hoog vuuur de reepjes tempeh mooi bruin bakken, vuur laag en de ui en knoflook erbij. Even omscheppen en wat laten garen. Dan de kokosmelk en lepels pindakaas erdoor roeren. Terwijl dit kookt, wokt u in de andere pan het snijbietblad klein, d.w.z. het slinkt.

Schep dit over in het kokosmelksmengsel. Goed doorscheppen en op smaak brengen met en of twee theelepels sambal (naar keus – wij namen sambal manis).


4 augustus 2015
Een merkwaardige kronkel. Ik had een blok tempeh, wilde iets met snijbiet en googlede. Dit recept kwam boven. Eenmaal geprint, dacht ik: dit komt bekend voor. In ons eigen systeem (dus deze website) stond een recept met dezelfde naam. Maar zonder inhoud. “Hier komt de tekst” stond er. Datum 6 december 2007 om 08:28 uur.
Kortom, vandaag op 4 augustus 2015 het recept gemaakt en foto’s genomen en het ingevoerd.
Geniet ervan. Het is lekker!

Plaats een reactie