Penne met little gem

bron: geen flauw benul
(Voor 2-4 personen:) 100 gr penne; 30 gr pijnboompitten, geroosterd; 2 kropjes little gem; olijfolie; optioneel: enkele blaadjes verse basilicum; peper; optioneel: Parmezaanse kaas, fijn geraspt.

Snijd de kropjes little gem in de lengte in kwarten. Trek de bladen los en was ze. In een vergiet uit laten druipen of droog slingeren in een slazwieper.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Wegzetten.
Kook de penne beetgaar. Enkele minuten voor het aflopen van de kooktijd de slabladen in wat olijfolie roerbakken in een ruime koekenpan (of wok). Zorg ervoor dat ze niet helemaal slinken.
Meng de penne erdoor en schep goed om.
Neem diepe borden en schep de penne met sla erin. Strooi de pijnboompitten erover. Maal er royaal peper over. Doe er in de lengte gescheurde reepjes basilicumblad over. Dien op.
Zet er voor de liefhebber een schaaltje kaas bij.

7 juni 2008
Als primo (tussengerecht) geserveerd toen Kees & Hanke kwamen eten. Je moet eens wat uitproberen. Ze vonden het lekker en ik geloof ze. Het is ook lekker. (Ook zonder de basilicum, die weliswaar klaar stond maar vergeten was erover te doen.)

OPMERKINGEN
1)    Royaal met peper wordt snel teveel peper. Beter wat peper en de molen op tafel zetten voor de liefhebber.
2)    Voor zes personen heb ik vier kropjes little gem gebruikt.

Plaats een reactie