Schorseneren met kaas

Schorseneren met tomaat en kaas

Schorseneren met stukken tomaat, blokjes kaas en eroverheen sesamzaad en wat peterselie. Verrassend lekker!

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 700 gr schorseneren of haverwortel, geschild en in stukken van pakweg 5 cm om te koken
  • 4 st tomaten – dat moet wel uit blik, want als er schorseneren zijn, zijn er geen verse tomaten
  • 150 gr ietwat belegen kaas, in kleine blokjes
  • 2-3 eetl sesamzaad
  • klontje boter of ghee
  • peper uit de molen
  • 2 eetl peterselie, fijngehakt (wel echte peterselie: de platte)
Bereiding
  1. Kook de stukken schorseneer of haverwortel in ca. 15 minuten beetgaar. Afgieten, uit laten lekken.

  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

  3. Stukken haverwotel of schorseneer voldoende afgekoeld: snij ze in kleinere stukken, ca. 1 cm.

  4. Ontvel de tomaten – in blik zijn ze meestal ontveld. (Gebruik alleen de tomaten, Laat het sap in het blik.) Stoof de tomaat met de stukken haverwortel (of schorseneer) in de boter in een grote koekenpan. Enkele minuten. Schep het over in een schaal en meng de kaas erdoor. Strooi het sesamzaad en peterselie erover.

  5. Stoof de tomaat met de stukken haverwortel (of schorseneer) in de boter in een grote koekenpan. Enkele minuten. Maal er wat peper over.

  6. Schep het over in een schaal en meng de kaas erdoor. Strooi het sesamzaad en peterselie erover.

  7. Serveer.

Opmerkingen

Waak ervoor dat de tomaten niet gaan overheersen, dat mag niet. Er kan nog wat peterselie over of bij worden gedaan.

schorseneren met kaas

15 januari 2006
Schorseneren op deze manier bereid, is lekker genoeg om in het kookboek te worden opgenomen. We aten het met couscous. Er kon wel een stukje lamsvlees bij. Qua smaak.

5 april 2024
Dit recept zwierf al heel lang op de site, in een formaat dat niet meer kan. En geen foto’s. Achttien jaar geleden eens gemaakt. Nu opnieuw gemaakt en het was, inderdaad, erg smakelijk. De kaas was een stuk provolone dat we over hadden van een ander gerecht, eerste Paasdag. Maar elke andere smaakvolle kaas kan dus ook.

Plaats een reactie

Waardering