Radijzensalade

Bron: Madhur Jaffrey's Vegetarische gerechten
12 flinke radijzen, schoongemaakt; ruim 2 eetl lichte Chinese sojasaus; 1 eetl (gewone) azijn; 1 tl suiker; ½ teentje knoflook, gepeld en licht gedrukt; 1 theel sesamolie

Kneus de radijzen licht met een pureerstamper, een plat keukenmes of ander zwaar voorwerp. "Misschien breken wat stukjes van de radijzen af, maar ze moeten heel blijven," staat er in het kookboek.
Meng de sojasaus met de andere ingrediënten. Doe de radijzen erbij en meng of schud. Serveer direct of bewaar ten hoogste 2 weken in een afgesloten doos of pot in de koelkast.

3 mei 2009
Heel erg lekker. Madhur zegt dat deze salade bij elke maaltijd gaat. Maar het is wel een beetje Oosters, qua smaak.

OPMERKINGEN
Ook goed als hapje vooraf.

Plaats een reactie