Pompoencurry 2

bron: BBC Food
800 gr. butternut squash (pompoen), geschild, ontpit en in dobbelsteentjes; 2 uien, in plakjes; 4 tenen knoflook, fijngehakt; 4 theel. korianderzaak, geplet; 4 theel. komijnzaad, geplet; 3 kardemomzaaddozen, geplet; 1 rode paprika, ontzaad en fijngehakt; 6 eetl. rode wijn; 1 sinaasappel, geraspte schil en sap; 8 eetl. verse koriander, fijngehakt; 8 eetl. Griekse yoghurt; 1 – 2 theel. gedroogde rode peper, in stukjes (vlokken); 3 eetl. olijfolie; 4 eetl. double cream (alternatief: kookroom); peper & zout

Neem een kasserol (d.i. een grote braadpan). Verhit de olie en fruit de ui op laag vuur tot ze zacht is. Voeg de knoflook en kruiden toe en roerbak nog een minuut of twee. Voeg de pepervlokken, pompoen en rode wijn toe. Laat sudderen tot de wijn voor de helft is verdampt en de groenten zacht zijn. Voeg de sinaasappelrasp toe en het sap en de double cream. Laat twee a drie minuten sudderen tot de saus lichtjes dik begint te worden. Voeg de peper en zout naar smaak toe. Doe de verse koriander erdoor.

Opdienen in een kom en wat Griekse yoghurt erop.

Nog niet gemaakt

OPMERKINGEN
Mijn gevoel zegt dat er veel te weinig vocht in de pan zit om de pompoen gaar te stoven. Zes eetlepels wijn is niets.

Plaats een reactie