Stoofpot met pastinaak en bonen

van: Odin
800 gr pastinaak, geschild, in plakjes van 1 cm; 4 uien, gesnipperd; 400 gr gekookte witte bonen; 200 gr. geraspte oude kaas; 2 theel. tijn; 2 laurierbladen; 4 eetl. fijngehakte peterselie; peper en zout

Kook de ui met de pastinaakschijven in een laagje water met wat zout en de laurierbladen. Na 10 minuten de uitgelekte bonen toevoegen. Laat het geheel nog 10 tot 15 minuten stoven. Op smaak brengen met tijm, peper en zout. Strooi er de geraspte kaas en peterselie over. Opdienen met aardappelen of rijst.

2 april 2006
Dit gerecht heb ik al eens eerder gemaakt deze winter. Toen vond men het lekker.

4 maart 2008
Na bijna twee jaar nog eens gemaakt. De beschikbare groenten zijn nog: 1 knolselderij, 1 koolraap, witlof, veldsla, pastinaken, schorseneren, salsifis (zondag de laatste opgegeten). En een butternut squash. Dat gaan we niet halen tot de eerste nieuwe groente van het land. 
Vandaag dus pastinaken. Dit recept. Marijke zegt nadrukkelijk "Lekker, hoor" nadat ik het twee maal als 'voer' heb betiteld. Nou, vooruit dan, wel lekker voer.

OPMERKINGEN
1.    Ik gebruik gedroogde witten bonen die ik eerst een nacht laat weken en dan twee uur kook.
2.    Wees niet te bescheiden met peper.

Plaats een reactie