Auberginesaus met ravioli
Een qua werk betrekkelijk makkelijke en snel te maken auberginesuas. In twintig minuten op tafel. Maar wel tevoren even een uur of zo aubergineblokjes in zout laten zweten.
Een qua werk betrekkelijk makkelijke en snel te maken auberginesuas. In twintig minuten op tafel. Maar wel tevoren even een uur of zo aubergineblokjes in zout laten zweten.
Een bijzonder smakelijk eenpansgerecht met stukken snijbietstelen, kapucijners en shiitakes, kruidig gemaakt met verse rozemarijn, laurierblad en knoflook.
Deze pasta met artisjokharten en bottarga is verrukkelijk. En zeer eenvoudig te maken, mits je reeds over gekookte artisjokharten beschikt. Anders duurt het iets langer
Een beetje Aziatisch aandoend gerecht met Italiaanse benadering. Een koolrabi-wortel-shiitake roerbaksel, afgemaakt met mozzarella, pijnboompitten en basilicum. Op pasta.
Een heerlijk frisse zomerse soep waar je meteen flink wat courgette en basilicum in kan verwerken. Koud serveren!
Marinara saus (sugo marinara) is een eenvoudige Italiaanse (basis-)pastasaus zonder vlees en zonder te veel toeters en bellen. Less is more!
Een bijzonder smakelijke pasta met geroosterde blokjes courgette die bijna verdrinkt in een lobbige saus met mozzarella. Lekker na een dag vol arbeid.
Celtuce, stengelsla, is bijzonder lekker en notig van smaak. Deze in China veel gegeten groente is nu op zijn Chinees bereid
Normaal gesproken een wrap van ijsbergsla, maar nu als bedje van sla met daarop gewokt varkensgehakt met groenten en shiitakes
Zondag 4 juni 2023 werd bekend dat het madeliefje onze nationale bloem is verkozen. Een vergissing natuurlijk: het had de paardenbloem moeten zijn.
Een wel zeer eenvoudig en heerlijk recept met een grote hoeveelheid bladkool, zoals eeuwig moes of Bremer Scheerkohl (Groninger snijmoes)
Een eenvoudig en snel te maken pasta met gebakken blokjes aubergine en stevige vis (zwaardvis), ook in blokjes (of fruit de mer)