Sla met hazelnoten en sjalotten

uit: De kok en de tuinman
krop zachte sla (bijv. vierjaargetijdensla; eikenbladsla; forellenschuss) 2 sjalotten in dunne ringetjes; handje hazelnoten; ¼ theel. dijonmosterd; 1 eetl. rode-wijnazijn; zout; peper; 1 eetl. hazelnootolie; 2 eetl. olijfolie

Rooster de hazelnoten gedurende een minuut of vijf in een op 1800 voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en ontvel ze, bijv. door ze in een theedoek te wrijven. Maak de hazelnoten in kleine stukjes: in de theedoek kapotslaan of kort in een keukenmachine.
Meng in een grote kom de noten, sla en sjalotten. Maak de dressing: meng eerst de mosterd en de azijn tot een geheel. Laat onder voortdurend roeren de olie in het mosterd-azijnmengsel lopen tot het een hechte dressing is.
Schenk de dressing over de sla en meng het geheel goed. Opdienen (als voor- of tussengerecht: een handje op een bord).

3 juni 2006
Als tussengerecht toen Jacques en Erna kwamen eten.

Plaats een reactie