Dhansak is een Indiaas gerecht en wel in het bijzonder van de Parsi. Ze leven in Noord-India en Iran. Dhansak bevat linzen, kruiden, knoflook, pompoen of vlees. En dan is dat wel geit.
Spoel de rode linzen goed. Zet een pan water op en kook ze op laag vuur een minuut of dertig. Afgieten en uit laten lekken.
Zet een pan water op, breng het aan de kook en kook de stukken maïskolf een minuut of vijf. Afgieten. Uit laten lekken.
In een kasserol (gietijzeren pan) wat olijfolie doen en de ui en knoflook zachtjes smoren, tot ze mooi glazig-gaar zijn. Dan de kerriepoeder en fijngehakte rode peper erdoor doen en een paar minuten roerbakken. Vervolgens de tomaten en de uitgelekte maïskolven. Roer en schep om en na een paar minuten de limoensap, linzen en mangochutney erdoor doen. Schep goed om. Als het te droog wordt, wat water erbij (of afgietwater van de linzen die u toevallig heeft bewaard…).
Breng op smaak met een beetje zout. Vuur uit en het korianderblad erdoor scheppen.
Eet met brood. Of zoals ze in India doen: naan.
5 september 2012
Oogsttijd van de suikermaïs en Stowell's Evergreen blijft lang goed aan de plant. Dat bedoelen ze met Evergreen.
Dit is een heerlijk recept. Om je vingers bij af te likken. En dat klopt, want die stukjes maïskolf moeten wel soldaat worden gemaakt. Met de hand, dus.
2. Qua tomaat hebben we stakeless erin gedaan. Fikse en zeer smaakvolle tomaten, die dus ook veel vocht bevatten. We hoefden echt geen water toe te voegen.