Zachte koolrabisalade

bron: Odin
2 koolrabi's; zout; 3 eetl mayonaise of crème fraîche; 3 eetl yoghurt; 2 theel mosterd; evt. verse peterselie en/of tijm, fijngehakt

Schil de koolrabi's en snijd ze in plakken. Kook deze in 5 tot 10 minuten in gezouten water  beetgaar. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de plakken in smalle reepjes.

Meng de mayo, yoghurt en mosterd tot een dressing en meng deze door de koolrabi. Af laten koelen (in de koelkast).

3 juli 2008
In het begin dacht ik: "Hmmmm, alleen rauwe koolrabi kan echt lekker zijn." Dat denk ik nog steeds, maar dit is een erg lekkere salade, mits je ervoor zorgt dat de koolrabi niet te gaar is.

OPMERKINGEN
1.    Op de Odin-site staat erbij: "Luxe variatie: Voeg reepjes ham, zalm of stukjes salami toe." Ham lijkt een tof plan. Misschien dan geen of een heel klein beetje niet-grove mosterd.
2.    De koolrabi met de mandoline in dikke reepjes snijden en dan blancheren lijkt wel iets makkelijker.

Plaats een reactie