Komkommersalade met pompoenpitten en kaas

Komkommersalade met pompoenpitten en kaas
Kooktijd
23 min
 

Uitstekend smakende salade met een zoetzure dressing, Parmezaanse kaas en gepofte pompoenpitten.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Ingredienten
  • 1 komkommer, dunne plakjes
  • 4 eetl pompoenpitten
  • 100 gr Parmezaansse kaas, dun geraspt
  • 4 eetl pompoenpitolie (heel goede olijfolie mag ook)
  • 4 eetl (appel-)azijn;
  • 1 theel honing
  • een paar takjes verse dille of 1½ theel. gedroogde dille
Bereiding
  1. Pompoenpitten in een koekenpan met wat olie al roerend roosteren. Ze poffen en kunnen de pan uitspringen. Vuur niet te hoog zetten. Als ze zo'n beetje allemaal gepoft zijn, de pitten uit de pan scheppen en af laten koelen.

  2. Het "blad" van de dille fijn hakken.

  3. Olie, azijn, honing en dille mengen.

  4. Komkommer (met een mandoline) in dunne plakjes schaven.

  5. Dressing over de komkommer schenken.

  6. Vlak voor het serveren; De kaas en daarna de pompoenpitten over de salade strooien.

Opmerkingen

Je kunt het dus in twee stappen maken. ‘s Morgens alles maken, de komkommer met de dressing mengen. Bewaar het in de koelkast, dan wordt het fris koud. En later, voor het opdienden dus de kaas en pitten eroverheen.


29 augustus 2006
Dit is een variant op een recept dat ik ergens gevonden heb. Het leek mij een fatsoenlijke salade; iets anders met komkommer (vaak wordt maar wat aan kruiderij bij elkaar geflikkerd, zodat het uiteindelijk toch smaak heeft).

10 augustus 2020
Is het werkelijk veertien jaar geleden dat ik het voor het laatst heb gemaakt? In elk geval nu wel omdat er geen foto’s bij dit gerecht waren. En de teksten voor de zoekmachines op het Intertnet (SEO) duidelijk moeten worden verbeterd. Het is inderdaad een uitstekende komkommersalade.

Plaats een reactie

Waardering