Wampanoag Sobaheg (stoof uit 1623)
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Eenvoudige en smakelijke salade van boter- of reuzebonen, rode ui, olijfolie en makreel.
Mjum, mjum, mjum. Dit is erg lekker. In plat Nederlands: raapstelen, bonen en spaghetti. Maar dan wel bijzondere Italiaanse raapstelen en de lekkerste bonen die er zijn, de kievitsbonen.
Oostafrikaanse curry met zwartoogbonen. Uitstekend van smaak en eenvoudig te maken. Met o.a. gember, kurkuma, en koriander. En een groene of rode peper.
Fraai receptje van verse spinazie met bonen, en natuurlijk wat ui en knoflook. Uitstekende vegetarische schotel, en anders met een visje erbij.
Eenvoudig doch zeer voedzaam gerecht uit Nepal, waar het met bamboescheuten wordt gemaakt die in de zuidelijke Himalaya groeien. (Ik gebruikte bamboescheuten uit blik). Hoewel dit gerecht soms als soep wordt beschreven, is het een echt hoofdgerecht dat met rijst wordt gegeten. U kunt er ook knapperig brood en een salade bij geven.
Deze risotto van rozemarijn met verse borlotti- of borlotto-bonen (kievitsbonen), met wat bleke bleekselderij is goddelijk.
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Spek en bonen, en wat kruiden. Puike soep van kievitsbonen, die op zijn Italiaans (fagioli borlotto) nog lekkerder klinkt.
Lekkere en voedzame salade van verschillende soorten bonen naar keus. En meer, natuurlijk.
Eens helemaal anders. Een vegetarische paté van witte bonen, maar kan ook van andere bonen, zoals kievitsbonen worden gemaakt.