Pasta met pittige boerenkool

4 van 1 stem
Pasta met Pittige Boerenkool
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Voor: 4 Personen
Auteur: Bron: NRC Next, Janneke Vreugdenhil
Ingredienten
  • ca. 400 gram boerenkool, gesneden of een stronk van 800 gram
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika zie opmerking
  • 1 teen knoflook, geperst een kwartier tevoren
  • scheut olijfolie extra virgin
  • ½ blokje groentenbouillon
  • scheutje sojasaus
  • 1 theel kerrie
  • 1 snuf chilipoeder zie opmerking
  • scheutje slagroom of 1 eetl crème fraîche
  • 100 gram fèta echte!
  • pasta penne, farfalle, fusilli
Bereiding
  1. Fruit ui, knoflook en paprika in olijfolie in een grote pan.

  2. Voeg de boerenkool toe en schep deze een paar maal om tot ze geslonken is.

  3. Voeg bouillonpoeder, kerrie, chilipoeder en sojasaus toe en laat de boerenkool gaar worden in 8-10 minuten.

  4. Kook ondertussen de pasta met een snufje zout beetgaar. Giet de pasta af en schep het met een scheutje slagroom of een lepel crème fraîche door de boerenkool.

  5. Voeg de fèta toe. Roer het geheel goed door elkaar en serveer meteen.

Opmerkingen
  1. Moet je paprika in de winter eten? Juist nu Milieudefensie door de gegevens van de Voedsel en Warenautoriteit te openbaren, kenbaar heeft gemaakt dat Zuid-Europese groenten en fruit nogal gifrijk zijn? Soms moet je kunnen marchanderen. Wij gebruiken buiten het seizoen ingemaakte paprika.
  2. 9 januari 2014: Nee, ik had geen paprika, maar er stond wel een al lang geleden aangebroken potje peppadews in de koelkast. Er zat nog zeker driekwart in. Deze heb ik gebruikt en grof gesneden.
    Omdat peppadews al zelf wat pittig zijn, heb ik werkelijk een snuf chilipoeder genomen.

22 december 2007
Nog niet gemaakt. Dit recept toegevoegd omdat de algemene beschrijving van boerenkool wordt gemaakt. En een recept op deze website, de stamppot, staat wel erg karig.

9 januari 2014
Voor het eerst gemaakt en spijt, spijt, spijt. Dat we het niet veel eerder aten. Het is verslavend lekker.
Eergisteren aten we voor het eerst dit seizoen boerenkoolstamppot – wild enthousiast had ik te veel boerenkool uit de tuin gehaald, gewassen en gesneden. De helft was voldoende en de andere helft heeft even in de koelkast gewacht op dit gerecht.

1 gedachte over “Pasta met pittige boerenkool”

  1. 4 sterren
    De Past met pittige boerenkool smaakte heerlijk. Ik heb gewone paprika gebruikt (dus geen pappadews), een scheutje koffiemelk in plaats van slagroom of crème fraîche, en het op het laatst nog wat kookvocht van de pasta toegevoegd om het geheel iets smeuïger te maken. Heerlijk om de boerenkool op deze manier te eten i.p.v. in een stampot.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Waardering