Kunz’ Rode Bietensalade

bron: NRC 15 maart 2008
4 rode bieten; 1 Granny Smith appel; 1 eetl. crème fraîche; 1 eetl. mayonaise; peper & zout

Kook de bieten gedurende 1 tot 1½ uur. Prik er met een vork of aardappelschilmesje in om te zien of ze gaar zijn. Afgieten. Wrijf met de hand onder een straaltje koud water de vel van de bieten. (Soms is een mesje nodig.) Laat de bieten afkoelen en snijd ze in blokjes van ½ x ½ cm.
Schil de appel en snijd deze ook in blokjes van ½ x ½ cm.
Meng de bieten- en appelblokjes met de mayonaise en crème fraîche. Op smaak brengen met wat peper en zout.

28 maart 2008
In NRC Handelsblad van dat weekeinde verscheen een artikel over Niven Kunz, 26 jaar oud, die twee jaar geleden een Michelin-ster kreeg en in Nederland de jongste sterrenkok ooit is (Restaurant 't Raethuys, Wateringen).
En wij hadden nog wat bieten en Granny Smith' liggen. Dus even proberen.

OPMERKINGEN
1.   Bij het artikel staat: lekker met kruimige aardappels en speklapjes.
2.   Lekker, maar niet spectaculair. Wij hebben bio mayonaise van Machandel. Die is lekker vol en zacht en smaakt naar zelfgemaakte mayo. Een zuurdere of een gezoete zal een heel ander smaakeffect hebben.

1 gedachte over “Kunz’ Rode Bietensalade”

Plaats een reactie