Koolrabi-bieten salade

bron: Odin
1 grote of 2 kleine koolrabi's; 2 rode bieten; 2 sjalotten, gesnipperd; een volle hand rozijnen; pijnboompitten; ½ appel, in stukjes gesneden;

2 eetl. mayonaise; 4 eetl. yoghurt; 1 eetl. citroensap; 1 theel. mosterd; peper en zout; 1 eetl. fijngeknipte verse kruiden zoals peterselie, tijm, citroenmelisse en pepermunt

Schil de koolrabi en maak er met de mandoline dunne reepjes van. Schil de rauwe rode biet en rasp deze grof. Meng de koolrabi met de biet, sjalotje, rozijnen, dunne schijfjes appel en pijnboompitjes. Maak van de mayonaise, yoghurt, citroensap, mosterd, peper en zout en de kruiden de dressing. Laat deze een kwartiertje in de salade trekken. Garneer eventueel met een paar hele blaadjes munt of melisse.

23 augustus 2008
Bietensoort cylindra gebruikt. Deze is erg rood. De salade wordt dus erg rood. Maar wel heel lekker en gezond.

OPMERKINGEN
  1. Variatie: gekookt. Schil de koolrabi en de rode biet en snijd ze in blokjes. Kook de groente apart van elkaar in 10 minuten beetgaar. Giet het vocht weg. Meng de afgekoelde gekookte groente met de overige ingrediënten en de dressing. Ook lekker als hoofdgerecht met koude blokjes gekookte aardappel of rijst erdoor.
    Krenten ipv rozijnen mag ook, hoor.

1 gedachte over “Koolrabi-bieten salade”

Plaats een reactie