Gebakken meloen met tijm en meer

Gebakken meloen met tijm en meer

Gebakken schijven meloen met tijm, honing en een vruchtenlikeur. Serveer met een bolletje vanille-ijs. Een bizar lekker dessert!

Gang: Dessert, ijs
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 1 halve meloen (galia, cantaloupe), geschild, ontpit en in cm 1 cm dikke schijven
  • de blaadjes van een paar takjes tijm
  • 2 eetl honing
  • 4 eetl crème de casis
  • klontje roomboter
  • 4 bolletjes roomijs
Bereiding
  1. Neem een koekenpan. Bak de schijfjes meloen in de boter, strooi er tijm over.

  2. Doe de honing erbij en giet de crème de casis erbij.

  3. Haal de schijfjes er uit als ze te zacht dreigen te worden en schik ze op de borden.

  4. Roer nog even in de achtergebleven resten tot het een mooi sausje is en lepel dat eveneens op de borden.

  5. Drapeer een bol ijs erin en serveer!

Opmerkingen

Wij hebben onze eigen crème de casis gebruikt en nog wat aangelengd met de zwarte bessensap die we onlangs maakten. Deze is nog ongezoet en puur, dus de likeur die er uiteindelijk bij ging was niet mierzoet, maar robuust van smaak. En dat was mooi met de tijm. Overigens: elke vruchtenlikeur kan.

16 augustus 2012
Meloen uit eigen tuin hebben we (nog) niet. De Petit Gris de Rennes hebben we dit jaar in de koude bak staan; als het (!$#%^-weer is, kunnen we het glas er over leggen, opdat ze het warm hebben en zich niet wederom het dramatische verloop van 2011 voltrekt (lees dit).
Dit jaar groeit ze uitstekend, veel bloemetjes maar geen meloenetjes te zien. Terwijl de ernaast gelegen butternut squash haar pindavormige pompoenen aanmaakt en de kleine komkommertjes het ook uitmuntend doen. En we hebben nu ook twee bijenkasten staan, dus aan bestuivingskansen geen gebrek.
Enfin, vandaag kon ik bij vijf cantaloupe-meloenen voor een prikkie op de kop tikken. De rijpheid verschilt per stuk, dus de komende dagen eten wij meloen.

Oh ja, en dit is een heel erg lekker dessert!

Plaats een reactie

Waardering