Spinazie met rijst en pijnboompitten

Uit: Aan tafel met de farao's, Michelle Berriedale-Johnson
500 gr spinazie (gewassen en uitgelekt); 6 eetlepels basmatirijst ; sap van 2 citroenen; 2 eetl. pijnboompitten; 2 grote tenen knoflook (in dunne plakjes), 6 eetl. olijfolie, peper; zout; flinke snuf chilipoeder

Een wat zuur gerecht en dat is een vergeten smaak, dus dit is lekker!

Neem een kasserol. Verhit de olijfolie. Voeg knoflook, chilipoeder, wat zout en de spinazie toe. Laat de spinazie slinken op hoog vuur. Voeg rijst en 2½dl water toe. Deksel op de pan en op half hoog vuur 20 à 30 minuten laten koken (tot de rijst gaar is). Voeg citroensap, peper naar smaak en pijnboompitten toe. Serveren op kamertemperatuur.

10 oktober 2005
Dus zo aten de oude Egyptenaren.

16 augustus 2012
Ach, ieder jaar maak ik dit wel eens. Omdat het zo makkelijk en smakelijk is. En nu dan eindelijk met fotografie.
We aten het met blad van Nieuwzeelandse spinazie. Dat kenden ze nog niet in de oudheid. Daarbij aten we in de oven gebakken roodbaarsfilet. Mooie combi, al zeggen we het zelf.

OPMERKINGEN
Geen

Plaats een reactie