Chioggia salade

Chioggia bietjes; roomboter; Parmezaanse kaas.

Werkt ook met andere bieten. (Hoewel we dat nooit hebben gedaan.)

De foto in de kop van de website zijn chioggia-bieten, gewikkeld in eigen loof. Vlak voordat ze de oven in gingen. Maar het wikkelen in eigen loof is zo bewerkelijk, dat aluminiumfolie makkelijker is. Toegegeven, niet erg duurzaam.

 Verwarm de oven voor op 2000 C. Ontdoe de bietjes van het loof en pak ze stuk voor stuk in, in aluminiumfolie.
Leg ze 1½ tot 2 uur in de oven. Smelt de roomboter. Pel de bietjes onder de koude kraan. Laat ze echter niet te koud worden. Snijd ze in plakjes en schik ze in een brede schaal. Maak met een kaasschaaf o.i.d. snippers Parmezaanse kaas. 
Strooi de kaas over de bietjes en giet er de gesmolten roomboter over. (Niet te veel.) Even husselen en opdienen.

4 augustus 2006
Het is niet de eerste keer dat we dit eten. Maar het blijft geweldig.

OPMERKINGEN
De hit van 2004. Ik dacht dat het een eigen recept van Sándor Schiferli was, maar iets soortgelijks staat ook in het kookboek van Marcella Hazan (variant: met olijfolie en goede rode wijn-azijn).

1 gedachte over “Chioggia salade”

  1. Soms weet ik ook niet meer hoe ik aan een recept kom. Combineren, knippen-plakken, of ooit gelezen en later denken dat je het zelf bedacht hebt 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie