Koud courgettesoepje

bron: C&Z

1 kg courgette; 1 liter yoghurt – of kefir; 1 citroen, sap alleen; 2 handen vol basilicumblad; scheutje olijfolie; 150 gr verse Parmezaanse kaas + wat extra; peper & zout; optioneel: wat rode verse chilipeper, klein gesnipperd

Koud courgettesoepje 1Was de courgette(s). Snijd ze in kwarten in de lengte en schraap de zaadlijst er uit (bij hele kleine courgettes is dat niet nodig). Stoom de courgette een minuut of zeven tot ze zacht zijn. Spoel af onder koud water om het garen te stoppen. Laat uitlekken.

Neem een keukenmachien of blender. (Het kan ook met een staafmixer.) Doe alle ingrediënten – maar de helft van de yoghurt of kefir – er in en blend! Pureer. Maak het zacht.

Breng over in een kom en klop er nog yoghurt of kefir door, tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met meer peper, zout of kaas.

Doe het in een kom en zet weg in de koelkast. Het moet goed koud worden, dus minimaal twee uur onderin. Voor het serveren nog een keer opkloppen. Giet in glazen en drapeer er nog wat kaas over.


Koud courgettesoepje 37 augustus 2014
Gemaakt als onderdeel van voorgerechtjes waar ook stokbrood met knopkruidpesto onderdeel van as. Bert vond het dermate lekker dat hij om het recept vroeg, want hij heeft vandaag of morgen mee-eters. Bij deze, Bert!

 

 

 

 

Plaats een reactie