bron: The Independent (29-08-2009)
24 kleine sjalotten of babyuitjes, gepeld; 8 tenen knoflook, gepeld; wat takjes tijm; 250 ml groenten- of kippenbouillon; 1 kleine koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm; 2 medium wortels, ook in blokjes; 250 kekers (kikkererwten), gekookt; 2 eetl peterselie, fijngehakt; peper & zout

Koolraap-kikkererwtenstoof.jpgZet de bouillon op en kook daarin de sjalotten en tenen knoflook tezamen met de tijm en wat peper en zout zacht. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Schep ze eruit en stoof vervolgens de koolraap en wortels gaar. Doe de sjalotten, knoflook, kikkererwten er bij en warm op. Schep de peterselie erdoor. Eventueel nog eens op smaak brengen met peper en zout. Opdienen.

29 oktober 2009

Koolraap-kikkererwtenstoof met hert.jpg

Niet erg bijzonder maar erg lekker bij de hertenstoof.

 

OPMERKINGEN
1)   Er wordt geen scheut olie of klont boter gebruikt. In dat opzicht een mager gerecht. En erg voedzaam, want koolraap is zeer gezond. Net als knoflook en ui.
2)   Ik heb gedroogde tijm gebruikt. Pure luiigheid, want tijm staat in de kruidentuin.
3)   Houd het vloeistofniveau zo laag mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *