bron: ?
350 gr diepvries bladerdeeg; 500 gr spinazie; 250 gr ricotta; 1 teentje knoflook; 4 blaadjes verse salie, fijngesneden; 1 snuifje muskaatnoot; 4 eieren; olie

Verwarm de oven voor op 230C. Kook de spinazie. Laat grondig uitlekken en afkoelen, en wring ze uit tussen de vingers. Hak de spinazie fijn. Vet een taartvorm in en leg er het bladerdeeg in. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en laat 15 minuten voorbakken in de warme oven. Af laten koelen.

Klop de eierdooiers met zout, peper, nootmuskaat, de spinazie, salie, de geperste knoflook en de ricotta. Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout en meng het erdoor. Verdeel dit mengel over de voorgebakken bodem en laat de taart nog 20 minuten op 200oC in de oven staan. 

24 december 2005
Ik heb nog steeds de 'perpetual spinach' in de tuin staan. Deze is enigszins vorstbestendig en groeit bij dit weer zowaar een beetje. Oogsten!

24 december 2006
Grappig. Exact een jaar later, daags voor kerst, maak ik hetzelfde. Momenteel is het buiten een graad of zeven boven nul.

OPMERKINGEN
"Heerlijk, je overtreft jezelf," zei Marijke. Ik had geen nootmuskaat gebruikt en naar verhouding wat meer ricotta. Ook had ik een beetje Parmezaanse kaas erdoor gemengd en over de taart gestrooid voor het opnieuw de oven inging. Ik denk dat ik het langer dan 20 minuten heb laten bakken. Het was, door het eiwit, wel iets gerezen. Mooi.
Ook als vulling voor flapjes van bladerdeeg, een opgerolde pannenkoek, of voor een pizza (dichtgevouwen: calzone). Eventueel mengen met Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *