Look-zonder-lookquiche

bron: vele

Look-zonder-lookquiche - breed

1 fikse bos look-zonder-look (planten uit de grond getrokken); 1 lap deeg (hartige deeg, bladerdeeg); 1 ui, gesnipperd; ca. 50 gr kaas, fijn geraspt; 5 eieren; 160 ml melk; 1 teen knoflook, geperst; 1 rode of Spaanse peper, fijngehakt/-gesneden; 2 theel peterselie, fijngehakt; 1 paprika, in dunne reepjes of potje ansjovisfilets; peper & zout


Look-zonder-lookquiche - bladVerwarm de oven voor op 180o C.

Pluk de bladeren van de planten, was ze een paar maal en slinger ze droog. Wij hadden zo’n 110 gram blad. Stoom deze bladeren kort om de spanning er vanaf te halen. Hak ze fijn.
Meng alle ingrediënten, uitgezonderd de reepjes paprika of de ansjovisfilets door elkaar. Het beste is eerst de eieren en de melk los te kloppen en dan met de rest te mengen.

Voeg desgewenst wat zout toe. En peper. Maar dat lijkt niet nodig.


Bekleed de quichvorm met het deeg.
Giet het mengsel in de vorm.
Look-zonder-lookquiche - voor ovenLeg de reepjes paprika erover, of, zoals wij, de ansjovisfilets.


Zet minstens een half uur in de oven. De bovenkant moet mooi bruin zijn en de inhoud stevig.
Uit de oven, snijd in punten en serveer.


Look-zonder-lookquiche - punt in schaal25 april 2016
Bij het onderzoek naar look-zonder-look stuitten we op (Engelstalige) boekwerkjes met recepten. En de quiche is overal gekopieerd. Soms met fouten. Wij hebben ervoor gekozen omdat we deeg over hadden en er natuurlijk volop look-zonder-look groeit.
Mrs. M vond het verrassend lekker. En zo is het. Deze komt jaarlijks terug.


OPMERKINGEN
1. Omdat mrs.M die avond van plan was te sporten, is de paprika weggelaten en vervangen door ansjovisfilets.
2. En ja, er moet knoflook bij, want zo gauw look-zonder-look wordt verwarmd, verliest ze haar knofaroma. 

Plaats een reactie