Wie Kent – Buiten koken – Herfst

zondag 23 oktober 14:00 - 20:30

We gaan lekker oerkoken!
Koken in potten boven open vuur.
Zoals onze voorouders nog dagelijks deden.
Het is herfst! Schorseneren, wortels, bieten, pastinaken, knolselderij, diverse kolen en wat er in de Eetbare Siertuin te plukken is: wild of minder wild.

Er is niets leukers dan dit! Plukken uit de tuinen. Wilde en gecultiveerde planten. En dan de vlam er in!
Samen koken en natuurlijk ook opeten.


Twee stukken procureur op de chuck wagon (februari 2015)
Twee stukken procureur op de chuck wagon (februari 2015)

Rond deze tijd is het ook slachtmaand. Vlees eten moet niet en als, dan met mate. En dan ook goed van herkomst.
Wat dacht u van schapenbout van zwartbles schaap of schoonebeker? Of een mooie procureur van bonte bentheimer op de chuckwagon? Het zijn zeldzame rassen, die door slacht in stand worden gehouden. (Als u dit tegenstrijdig vindt klinken, dan leggen we het graag uit. Op de 23ste oktober.)

Het hele maal wordt boven open vuur met potjies en/of Dutch oven en/of gietijzeren koekenpannen.


Doe mee! Hierna wil je niet anders

Buiten koken_thumb 300x300In ieder mens schuilt oer. Ontken het maar niet. En als je na deze kooksessie de geur hebt opgesnoven, dan wil je voortaan ook in je eigen tuin oerkoken. Dat kan – er zijn vuurschalen en hittebestendige matten om op het kleinste terras veilig te kunnen koken.

De kosten voor deze workshop bedragen € 69 p.p. inclusief wijn en/of bier en/of fris c.q. sap. Dat is misschien ietsje duurder dan een gemiddeld restaurant, maar je krijgt er wel wat voor terug!
Meer informatie en boeken: klik hier

Voorgenieten kan al met dit boek van de oer oerkok Grijzebeer ook bekend als Willem ter Steeg.

Meer info

MergenMetz
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie