De Tuinen van MergenMetz

Bij ons draait het om planten en de mens: oude en nieuwe soorten en rassen groenten, mooie planten die eetbaar zijn, maar ook heilzame planten, verfplanten en vezelplanten.

  • rondleidingen
  • micro-kwekerij, zaden, boeken
  • workshops, speciale diners
  • groepen
  • vergaderingen

Nieuw op ons blog

Dahlia, de koningin van de pluktuin - Het onlangs verschenen boek van Angelo Dorny gaat over dahlia's. Er staan veel mooie foto's in en het is niet zeer diepgravend. Maar praktisch genoeg om nuttig te zijn, vooral als je met dahlia's wil beginnen, of als je ze simpelweg heel erg mooi vindt. En het is vanuit zijn eigen ervaringen geschreven, wat altijd een pluspunt is.

Wat we bieden

de tuinen

Wat we de Tuinen van MergenMetz noemen is: moestuin, eetbare siertuin, herboristentuin, verftuin, boomgaard en bos (met varkens). Er staan nu 86 groentebeschrijvingen op de site.

Meer over de tuinen→

1202 Recepten

Heb je een bijzondere groente in je moestuin of groentepakket, dan kun je bij ons recepten vinden. Maar ook recepten met vis, vlees, desserts en meer.

Bekijk alle recepten →

Webshop

Steeds meer kweken we zelf en we winnen zaad. De planten zijn online te bestellen. En je vindt ook boeken, activiteiten en meer in de online winkel.

Naar de webshop →

de groene keuken

Wij bieden een unieke locatie voor vergaderingen en presentaties. Ook workshops, diners of samen met een groep koken kan. Binnen of buiten. Er is veel mogelijk.

Naar De Groene Keuken →

Uit de agenda

De Tuinen van MergenMetz zijn te bezoeken op open dagen, tijdens workshops, rondleidingen en op afspraak.

Of vul ons contactformulier in voor een afspraak.

Van Stam tot Zwam – Workshop

Van Stam tot Zwam - Workshop

zaterdag 13 april

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

Wat weet jij over de aardpeer, zuring of …

Lees onze uitgebreide beschrijvingen met historie, anekdotes, voedingswaardes en meer…